Beveiliging & Remote werken (VPN)

Remote werken / VPN systemen

clients

Haast iedereen heeft tegenwoordig een internetverbinding thuis. Heeft u van uw medewerkers ook reeds de vraag gekregen om van thuis uit te kunnen werken of de e-mails na te zien?  Of wenst u zelf van thuis uit te werken maar weet u niet precies hoe dit gaat en of dit veilig is? en wat als men van thuis werkt, wat gebeurd er dan met de bestanden die op de server staan?

er zijn verschillende mogelijkheden om van thuis uit te werken. enerzijds is er de mogelijkheid van een VPN tunnel (Virtual Private Network). Hierbij wordt het internet gebruikt om tussen uw medewerker thuis en uw onderneming een beveiligde verbinding op te bouwen waardoor uw mederwerker zich virtueel toch in uw netwerk bevindt. Hij kan bijgevolg alles doen wat hij normaal vanop zijn pc op het werk kan doen.

Een andere mogelijkheid is inloggen op een Terminal (Remote Desktop Services) of Citrix omgeving. Met deze manier werkt de medewerker op een server binnen uw onderneming. De data wordt nooit over het internet getransporteerd, enkel de schermwijzigingen. Deze manier is interessant als de bestanden waarmee gewerkt wordt redelijk groot zijn.

Mavari biedt organisaties oplossingen die, door het beheer van de bandbreedte, simpel en effectief de performance van netwerken verbetert en het netwerkgebruik real-time evalueert. Daardoor zorgen wij voor een optimale doorstroom van het dataverkeer, zodat bedrijfskritische data altijd beschikbaar is.

Site to site verbindingen

Mavari koppelt uw verschillende vestigingen aan elkaar door middel van Site to Site VPN systemen zodat deze 1 groot netwerk vormen.  Hiermee is de uitwisseling van data tussen de verschillende vestigingen heel eenvoudig zonder de veiligheid van uw servers of netwerk te verzwakken.

Eventueel kan er een backup-verbinding (vb. door middel van UMTS) voorzien worden ingeval van een panne aan de internetverbinding.

beveiliging / Mobiele toestellen

Mobiele apparatuur komt steeds vaker voor binnen organisaties en bedrijven en het belang van beveiliging ervan wordt steeds groter. Dit vormt een integraal onderdeel van het bedrijfsnetwerk en dient beschermd te worden om de hele beveiliging van een organisatie op een juist niveau te houden.

Mavari staat u bij het adviseren over - en installeren van beveiligde toegang tot uw data en systemen bij. Dit kan variëren van een anti-virus oplossing tot een all-in-one model, zoals bijvoorbeeld Unified Threat Management appliances.
Ook het algemene onderhoud bij deze oplossingen kan u aan ons overlaten.